Achtergrond & aanleiding

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat gelukkige medewerkers succesvoller zijn, meer resultaat bereiken, beter bestand zijn tegen stress, beter kunnen omgaan met verandering, flexibeler zijn en zichzelf beter kunnen leiden. Gelukkige medewerkers dragen op een positieve manier bij aan het succes van de organisatie. Ze komen makkelijker door sollicitatieprocedures en hebben sneller die droombaan. Organisaties ervaren gelukkige werknemers als positiever en meer van toegevoegde waarde op de effectiviteit van de organisatie.
Om je als medewerker voor te bereiden op veranderingen binnen jouw organisatie of als je helaas door een reorganisatie bent of wordt geraakt is het voor de toekomst van belang dat je je leiderschap en werkgeluk blijvend vergroot.

 Inhoud programma

Tijdens deze trainingsdag staan de achtergronden van gelukkig werken centraal. Hierbij komt ter sprake wat van belang is voor jouw nieuwe toekomst om meer werkgeluk en succes te ervaren, welke onderdelen je zelf kunt beïnvloeden en welke technieken je (afhankelijk van ieders persoonlijkheid en achtergrond) het beste kunt inzetten om meer geluk in je (toekomstige) werk te ervaren. Tijdens deze dag zullen we een idee geven waar het écht over gaat. Inspiratie en motivatie over jouw werkgeluk en unieke kwaliteiten en toegevoegde waarde staan deze dag centraal zodat je de dag afsluit met een persoonlijke pitch en weet hoe je je op een authentieke manier (beter) kunt profileren.

 Daarom dit programma


Uit het werkveld horen we keer op keer dat het gaat om enthousiasme, authenticiteit, focus en oprecht gemeende interesse en betrokkenheid (in de ander, de job, de organisatie). Jouw marktbenadering heeft dan ook uitsluitend zin als het hieraan voldoet, vandaar de combinatie van de ontdekking en vastleggen van jouw droom/ toekomst en Personal branding. Voor de realisatie van jouw droom (baan) is  het belangrijk dat je je eigen brand kent en duidelijk kunt profileren.

 Resultaat

Na de training heb je:

  • Kennis welke factoren van belang zijn voor jouw geluk in het werk;
  • Praktische tools in handen om zelf invloed uit te oefenen op de mate van plezier, voldoening en zingeving;
  • Meer invloed op en controle over de emoties in het werk;
  • Meer zicht op jouw talent en passie en kan je dit inzetten in het werk;
  • Een actieplan dat bijdraagt aan het vasthouden van het geleerde.
  • Jouw toegevoegde waarde scherp en weet je hoe je op een onderscheidende en authentieke manier kunt profileren
  • Een sterke persoonlijke pitch.