+31 (0)6 512 81 564

ln.b2esnes%40aihtnyc

Werkgeluk als businessmodel

Onderzoek* toont het resultaat (ROI) van gelukkige medewerkers aan;

31%

Productiever

37%

Hogere sales

3003
300%

Innovatiever

50%

Gemotiveerder

Daarnaast blijkt dat gelukkige medewerkers langer (44%) bij de organisatie blijven werken waardoor het verloop minder is. Het ziekteverzuim van gelukkige werknemers is aanzienlijk lager (66%) én gelukkige medewerkers hebben 125% minder kans op een burn-out. Ook zijn gelukkige medewerkers productiever, worden beter gewaardeerd, zijn gemotiveerder, innovatiever en werken beter samen. De betrokkenheid en bevlogenheid is hoger. Gelukkige medewerkers zijn beter in staat een verandering te leiden wat bijdraagt aan de wendbaarheid van de organisatie. Heel belangrijk in een periode waar verandering de enige constante factor is.

* Shawn Archor, Forbes & HBR

Wetenschappelijk onderzoek

Gelukkige en betrokken medewerkers zijn essentieel voor tevreden klanten en positieve resultaten. Door medewerkers op een positieve manier aan je organisatie te binden, behoud je de juiste mensen met de juiste instelling, kennis en vaardigheden. Goed doen en goed voor elkaar zorgen zou voor iedere organisatie urgentie mogen hebben en gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven het belang van Werkgeluk kennen. Niet zo gek, want vitale, bevlogen en betrokken medewerkers laten de organisatie veel beter presteren. Een organisatie dat investeert in het ‘geluk van medewerkers’ ontwikkelt aantrekkelijk werkgeverschap en dat heeft positief effect met aantrekken talent op de arbeidsmarkt. Investeren in Werkgeluk is niet soft, wel leuk en vooral heel slim!

 • Lees verder

  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gelukkige werknemers beter presteren. Geluk op de werkplek levert aantoonbaar resultaat in autonomie, zelfregie en verandervermogen. Naast de ontwikkeling van goed aangestuurde teams geeft het medewerkers een gevoel van voldoening en respect. In haar boek ‘Happiness at work’ beschrijft Jessica Pryce-Jones een aantal voordelen van gelukkige werknemers. Haar onderzoek laat zien dat bij een vergelijking tussen de meest gelukkige werknemers en de meest ongelukkige, de gelukkige werknemers oa:
  • 180 procent meer energie hebben• 155 procent gelukkiger zijn in hun werk• 108 procent meer betrokken zijn bij hun werk• 79 procent meer van hun baan houden• 50 procent meer gemotiveerd zijn• 30 % meer van hun doelen halen• 25% meer bijdragen

Illustration

Hoe breng je werkgeluk in je bedrijfsmodel?

Met vrij eenvoudige stappen en acties kan ook jij binnen jullie organisatie werkgeluk als strategisch punt inzetten en de bevlogenheid op werkvloer te vergroten.

Ben je geïnteresseerd geraakt wat Werkgeluk voor jouw team of organisatie kan betekenen?
Neem dan contact op!
In een vrijblijvend persoonlijk gesprek ontvang je concrete tips en toelichting van de kansen en mogelijkheden voor jouw organisatie.

  Positieve bedrijfscultuur; investeren en bouwen aan een prettige sfeer en creëer een cultuur waar ‘geluk’ voorop staat; medewerker voorop stellen boven cijfers en KPI’s. 
  Ontwikkel een innovatief HR beleid dat sturend is voor het organisatiesucces en afgestemd is op het Businessplan en HR instrumenten.
  De organisatiewaarden expliciet maken; de ‘why’. Collectieve normen concreet maken en deel deze met je mensen. Medewerkers willen zich kunnen identificeren met een organisatie en weten hoe en waar ze toe kunnen bijdragen.
  Inspirerend leiderschap; leidinggevende die een inspirerende visie hebben en een voorbeeldrol vervullen.
  Meten is weten; zorg dat je weet wat je mensen drijft en waar ze energie van krijgen. Werkgeluk is geen one size fits all aanpak. Het vraagt om maatwerk, invloed en betrokkenheid van medewerkers in de keuzes en acties.