+31 (0)6 512 81 564

ln.b2esnes%40aihtnyc

Teamcoaching

Herkenbaar?

Mijn team werkt niet optimaal samen? Teamleden communiceren onvoldoende? We zeggen eerlijk en transparant naar elkaar te willen zijn, maar feedback geven vinden we toch erg lastig! Teamleden komen hun afspraken niet na Binnen de organisatie bestaan diverse eilandjes We willen elkaars talenten ontdekken en beter benutten Binnen het team/organisatie denken we eerder in problemen dan in de oplossingen Binnen het team hebben we te maken met onbegrip en botsende karakter

Niet zo gek. Want dit zijn de meest voorkomende problemen (met mogelijk onderliggende reden) waarvoor mijn hulp als teamcoach wordt ingezet.

Illustration

Wat is teamcoaching?

Een teamcoach helpt teams om op een constructieve manier en positieve manier met elkaar te laten samenwerken. Het kan zijn dat de veiligheid in het team laag is en er weinig vertrouwen naar elkaar bestaat. Het helpt om mensen naar elkaar te laten luisteren en zich uit te laten spreken. Een teamcoach begeleid dit proces vanuit respect en vertrouwen. Hierbij is het essentieel om het team bewust te maken van negatieve interactiepatronen door deze te benoemen.
Vanuit mijn rol als HR Manager, Coach en Trainer heb ik de afgelopen jaren diverse teams mogen begeleiden.
Aanleiding hiervoor was gelegen op divers gebied; Cultuurverandering, nieuw leiderschapsprogramma, verbinding, samenwerken, begeleiden verandertrajecten, training nieuwe koers etc.

Aanpak Sense2b

Omdat de aanleiding, problemen en dynamiek binnen elk team varieert, betreffen het vaak programma’s op maat.Sense2b maakt gebruik van diverse technieken uit de positieve psychologie en is de aanpak gericht op de methodiek vanuit HPO (High Performance Organisation). Uiteindelijk willen de meeste organisaties teams die goed samenwerken, succesvol zijn en betere prestaties boeken.Medewerkers gaan niet beter presteren van het optimaliseren van de processen alleen. Medewerkers maken het verschil, daarbij hoort een inspirerende werkcultuur waarin;● medewerkers zich thuisvoelen, ● hun talenten kunnen inzetten● samen plezier ervaren in dat wat ze doen● kunnen bijdragen aan het hogere doel.

High Performance Team

Een high performance team zet verrassende resultaten neer door een speciale manier van samenwerking.Teamleden halen niet alleen het beste uit zichzelf maar ook uit die van elkaar want iedereen heeft aan een half woord genoeg.Een high performance team is een top team. Vergelijk het met de sport, daarin ligt de focus op elkaars talenten, benutten van optimale samenspel.Het werken in een High Performance Team is inspirerend en leidt tot excellente resultaten.Het begint met de intrinsieke motivatie en authentieke inspiratie van de teamleden én de bereidheid om doelgericht op een verrassende manier samen te werken.

Een high performance team is te herkennen aan 5 kenmerken:
1. Gedeelde visie en aanpak;2. Continue leren en verbeteren;3. Streven naar concrete resultaten;4. Omgevingsbewustzijn;5. Generatieve samenwerking.
Deze 5 kenmerken dragen bij aan de ultieme manier van samenwerken. Een way of working die verder gaat dan doelen realiseren en eigen belang. Een vibe die ontstaat die ieder individueel van ten voren niet voor mogelijk hield.

Principes

Het nieuwe werken in een High Performance Team is gebaseerd op zeven principes:1. Diepere samenwerking leidt tot betere teamprestatie;2. Het beste wat in de mensen zit komt naar boven en wordt benut;3. Individuele flow leidt tot teamflow en een open team;4. Cultiveer trots en maak het leuk5. Bouw aan zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar;6. Eigenaarschap en authentiek leiderschap;7. Bereiken van een “next level of performance”8. Betere resultaten; happy people – happy results!

Resultaten

Een High Performance Team zet resultaten neer die verwachtingen overtreffen met name door de manier van samenwerken.De collega’s voelen zich verbonden met elkaar, het doel en ontwikkeling staat centraal. Hierbij past een lerende organisatie cultuur. Van fouten kun je leren.Teamleden zijn op elkaar ingespeeld en leveren concrete resultaten. De openheid heeft een positief effect op de omgeving, werkt stimulerend en inspirerend richting andere teams.

Positive change – Positive Results

Wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan gerust contact op en bespreken we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden.