Het grootste deel van ons wakkere leven brengen we door op ons werk. Belangrijk dus om je happy te voelen met het werk wat je doet in ieder geval minstens net zo gelukkig als thuis. Overigens bestaat er een duidelijke relatie tussen deze 2. Ben je minder gelukkig op je werk dan beinvloed dit ook je priveleven. De helft van de Nederlandse werknemers blijkt liever een andere baan te hebben dan hun huidige. Om met plezier en voldoening maar vooral gezond je werk te kunnen blijven doen is het fijn dat je werk doet wat je écht leuk vindt en jouw talenten optimaal benut. Dat je werk doet waar je voldoening en plezier uit haalt.
Meer werkgeluk maakt ons niet alleen gelukkiger maar ook productiever, creatiever, innovatiever, gezonder en vitaler. Met meer werkgeluk zijn we niet alleen een leukere collega, maar ook een leukere partner, ouder, vriend en buur.In de jaren 80 en 90 was het realiseren van een succesvolle carrière en zoveel mogelijk geld verdienen van belang. De hoogte van het salaris is tegenwoordig niet meer de grootste driver, zeker niet bij jongere werknemers. De jongste generatie (millenials en generatie z) zijn flexibel en welzijn ‘verslaafd’ en meer op zoek naar zingeving in hun werk.
Dat werkgeluk en ‘gelukkig zijn’ onderwerpen zijn die in de afgelopen jaren meer en meer in de belangstelling zijn komen te staan is te zien aan het aantal wetenschappelijke publicaties, boeken, artikelen over geluk.
Voor een organisatie is het antwoord op deze vraag vrij eenvoudig te geven. Organisaties met een positieve cultuur en met gelukkige werknemers zijn winstgevender. Uit diverse onderzoeken blijkt dat ‘gelukkige organisaties’ gemiddeld genomen 25-30% meer omzet realiseren.
Voor jou als individu is het cruciaal voor je gezondheid. Ongelukkig zijn op je werk, werkt stress verhogend en indien dit langere tijd aanhoudt leidt dit tot gezondheidsklachten en kun je zelfs ziek raken.
Voor iedereen mogelijk!
Herkenbaar?
Er kunnen talloze redenen zijn waarom je vastloopt in je werk. Het kost je veel energie zeker als je te lang met loopbaanvragen blijft rondlopen. Ook als je het prima naar je zin hebt, kun je vragen hebben en nadenken over je toekomst. Door jezelf voortdurend te ontwikkelen blijf je bij en groei je mee met de veranderende arbeidsmarkt. Dit klinkt logisch maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat dan: blijvend ontwikkelen?